ML_A - 008 / ROOMBEEK / ENSCHEDEML_A - 008 / ROOMBEEK / ENSCHEDEML_A - 008 / ROOMBEEK / ENSCHEDEML_A - 008 / ROOMBEEK / ENSCHEDEML_A - 008 / ROOMBEEK / ENSCHEDEML_A - 008 / ROOMBEEK / ENSCHEDEML_A - 008 / ROOMBEEK / ENSCHEDE

008 / ROOMBEEK / ENSCHEDE

Met het ontwerp voor dit herenhuis is gestreefd naar doordachte eenvoud. Vanwege de randvoorwaarden uit het stedenbouwkundig plan om parkeren aan de achterzijde te laten plaatsvinden is op de begane grond een poort gemaakt om zowel van de voor- als de achterzijde een goede woningtoegang te krijgen. De vier lagen zijn met elkaar verbonden door het trappenhuis – een lichthof voorzien van een heldere, blauwe kleur. Een verdiepte patio aan de voorzijde laat daglicht doordringen tot in het souterrain. Flexibele indeelbaarheid, grote ruimtes, licht en lucht karakteriseren dit huis. De gevels zijn gemetseld in een rood/bruin gemêleerde baksteen in stapelverband met verdiepingshoge openslaande aluminium ramen.

Striving for thoughtful simplicity, the design for this townhouse had to work with preconditions of urban planning authorities concerning parking at the rear of properties. Because of the preconditions an alley has been provided at ground floor level in order to give proper access from both the front and the rear. A staircase links the four floors  – complete with skylight and finished in a clear blue colour. A deep-set patio at the front supports daylight into the basement levels. Flexible lay-outs, large spaces, light and air typify this abode. Red/brown blended bricks are used for the facades in connection with storey-high aluminium opening window frames.

Herenhuis | Manor house    Lonnekerspoorlaan, Enschede    Prijsvraag | Competition    2003–04    Bijzondere vermelding | Special mention    Opdrachtgever | Client: Projectbureau Wederopbouw Roombeek, Enschede