Marcel Lok schreef editie 17 van Local Heroes, over het leven en werk van de Nederlandse architect Arthur Staal [1907–1993], de ontwerper van de Shell-toren (nu A'DAM-toren) en andere markante gebouwen in Amsterdam en daarbuiten. Als zoon van J.F. Staal, een tijdgenoot van H.P. Berlage, heeft Arthur Staal zijn eigen signatuur ontwikkeld en een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van 1945 tot in de jaren tachtig.

Deze editie beschrijft zijn biografie en presenteert een gedetailleerd overzicht van vijf belangrijke projecten: de Meander-woningen in Amstelveen, twee kantoorgebouwen in de historische binnenstad, het Metropool-gebouw en de (originele) Shell-toren in Amsterdam. Deze projecten zijn speciaal voor deze editie opnieuw gefotografeerd door Bart van Hoek. Het document bevat tevens een Google-maps link met een overzicht van gerealiseerde, gesloopte en niet-gebouwde projecten.

Local Heroes is een initiatief van Office Winhov ter nagedachtenis van Joost Hovenier. Gastauteurs dragen bij aan de serie, waardoor een inspirerend pallet ontstaat van reistips, gebouwbeschrijvingen en oeuvre-overzichten van onze Local Heroes. 

Download ↓ Local Heroes 17 Arthur Staal (42.3MB) 

© Archief Karin Staal