112 / DOLL'S HOUSE

Het poppenhuis 'Wanderhouse’ is gemaakt voor het Doll’s House initiatief ‘Architecten voor kinderen met energiestofwisselingsziekte’ van architect Peter Masselink. Aan verschillende architecten en kunstenaars is gevraagd een poppenhuis te ontwerpen. Deze worden geveild, waarbij de opbrengsten ten goede komen aan het onderzoek door professor Jan Smeitink naar een medicijn voor kinderen met energiestofwisselingsziekte. ‘Wanderhouse’ is ontworpen met het idee van een denkbeeldige ontdekkingstocht waarbij rondgedwaald wordt over meerdere niveaus en door de verschillende ruimtes. Via een centrale trap leidt de route vanaf de eerste laag naar de top, via verschillende kamers, eindigend op een dakterras. De kamers zijn gedecoreerd met accenten van vilt in complementaire, zachte kleuren. Op de bovenste laag is een levensboom geplaatst in een elliptische patio.

Projectgegevens

Poppenhuis Wanderhouse

Ontwerp–realisatie
2020

Opdrachtgever
Doll’s House/Peter Masselink

Projectteam
Marcel Lok, Ernst Dullemond

Fotografie
Tim Stet